نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

بلیچینگ دندان

چکیده مطلب

آیا رنگ زرد دندان هایتان موجب ناراحتی و کاهش اعتماد به نفس در شما شده است؟ آیا به دنبال راهی برای سفید تر کردن دندان های خود می باشید؟
روش بلیچینگ دندان به گوشتان خورده است؟ آیا انتخاب این روش زیبایی همان چیزی است که مد نظر شما است؟
به نظر شما آیا بلیچینگ دندان یک روش دائمی است و یا باید آن را تجدید نمود؟ هزینه آن چقدر بوده و دوام و ماندگاری آن چه میزان می باشد؟
آیا می توانید از برچسب های سفید کننده موجود در داروخانه ها به جای این روش استفاده کنید؟
بلیچینگ در انواع مختلفی انجام شده که هر کدام مزیت ها و شرایط خود را دارند. در ادامه قصد داریم تا شما را با این روش ها و مراحل آن به طور دقیق و کاربردی آشنا کنیم و پاسخ تمامی سوالات بالا و بسیاری دیگر از سوالات شما را پاسخ خواهیم داد.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ یکی از روش های اصلاح طرح لبخند و زیبایی حرفه ای در دندانپزشکی است که با استفاده از مواد مخصوص به سفیدتر کردن دندان ها کمک می کند. حال اینکه این کار به چه صورت انجام خواهد شد را در ادامه مطلب به طور کامل برایتان شرح می دهیم.

آیا من هم می توانم از بلیچینگ استفاده کنم؟

به طور کلی تمام افراد می توانند با استفاده از این روش دندان هایی زیباتر و سفیدتر به دست آورند. البته بلیچینگ برای افراد زیر 18 سال توصیه نمی شود، زیرا در این سن همچنان عاج و مینای دندان در شرایط بلوغ خود به سر می برند و به همین منظور انجام این روند درمانی می تواند حساسیت های زیادی برای فرد به همراه داشته باشد.
همچنین افرادی که دارای ترمیم همرنگ در دندان های جلوی خود هستند، با استفاده از بلیچینگ نتیجه مطلوبی به دست نمی آورند، زیرا بین این مواد و دندان های طبیعی خود دچار دو رنگی می شوند.

چه افرادی بهتر است تا این روش را انتخاب نکنند؟

علاوه بر افراد زیر 18 سال، افراد زیر کاندیدای مناسبی برای بلیچینگ محسوب نمی شوند:

  1. افرادی که دارای انتظارات بیش از حدی از این درمان هستند. اگر فردی قصد دارد تا دندان هایی به شدت سفید داشته باشد، بهتر است تا از کامپوزیت و یا لمینت استفاده کند.
  2. خانم های باردار و یا آن هایی که در دوران شیردهی به سر می برند.
  3. افرادی که دارای روکش های دندانی هستند، زیرا بلیچینگ در سفید کردن مواردی مانند کامپوزیت و یا لمینت تاثیری ندارد.
  4. افرادی که دارای دندان های لب پر شده و ترک خورده می باشند.
  5. افرادی که به دلیل افزایش سن دارای ریشه دندان نمایان می باشند.
  6. افرادی که به بیماری های لثه دچار هستند، قبل از درمان این مشکلات نمی توانند از بلیچینگ استفاده داشته باشند.

انواع روش های بلیچینگ دندان

این روش ها عبارتند از:

  1. Office Bleaching (بلیچینگ در مطب)

    در این روش سفید کردن دندان ها در کلینیک دندانپزشکی و توسط دندانپزشک متخصص صورت می گیرد که مواد مورد استفاده غلظت بالایی دارند. در ابتدا دندانپزشک دندان های شما را با استفاده از محلول اسیدی آغشته کرده که به اصطلاح به این فرایند اچ کردن گفته می شود. در ادامه ماده اکسید کننده به دندان زده شده و دندان ها در معرض لیزر قرار می گیرند.
    به طور معمول این روش به 2 تا 4 جلسه درمانی به مدت 30 تا 60 دقیقه نیاز داشته تا نتیجه مطلوب و مورد نظر به دست بیاید.
    نکته مهم این است که باید به دندانپزشکی که انتخاب کرده اید، توجه داشته باشید تا خیال آسوده ای از بابت مواد مورد استفاده در مطب داشته باشید.
  2. Home Bleaching (بلیچینگ در منزل)

    در این روش سفید کردن دندان ها در منزل و توسط خود شما اما زیر نظر دندانپزشک صورت می گیرد. نوع ماده استفاده در هوم بلیچینگ با ماده ای که در مطب استفاده شده، متفاوت می باشد. برای اینکار در ابتدا قالبی از دندان هایتان گرفته شده و برای ساخت تری پلاستیکی خاص به لابراتوار ارسال می گردد.
    شما ژل بلیچینگ را در قالب ریخته و در مدت زمان تعیین شده، آن را روی دندان های خود می گذارید. با توجه به شرایط دهان و دندان هر فرد این روش ممکن است بین 1 الی 2 هفته به زمان نیاز داشته باشد که البته شاید برای برخی از افراد زمان بیشتری لازم باشد.
    برای اینکه از این پروسه درمانی نتیجه مطلوبی به دست آورید، باید صبر و حوصله به خرج داده و تمام نکاتی که دندانپزشک به شما می گوید را به درستی رعایت کنید.

کدام یک از این روش ها برایم مناسب تر است؟

انتخاب هریک از این روش ها به خود شما و شرایط دندانیتان بستگی دارد. معمولا برخی از افراد نیاز دارند تا در ابتدا از آفیس بلیچینگ و پس از آن از هوم بلیچینگ استفاده داشته باشند تا بتوانند نتیجه مورد نظر خود را با ماندگاری بالاتری به دست بیاورند.

بلیچینگ فوری و یا پاور بلیچینگ

در این روش که جدیدا در برخی کلینیک های دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، هیدروژن پراکسید با غلظت بالا تنها در یک جلسه روی دندان ها قرار داده می شود. البته باید بدانید که این کار ماندگاری و دوام کمتری نسبت به روش قبلی داشته و شما بعد از حدود یک سال دوباره نیاز به انجام درمان بلیچینگ خواهید داشت.

بلیچینگ اینترنال

بلیچینگ اینترنال نوعی بلیچینگ بوده که برای سفید کردن دندانی که تحت درمان ریشه و عصب کشی قرار گرفته است، مورد استفاده قرار می گیرد.
افرادی که سال ها پیش دندان خود را عصب کشی کرده اند، معمولا دندانی تیره تر نسبت به دیگر دندان های خود دارند. به همین منظور سفید کردن دندان ها کمی متفاوت از روش های بیان شده می باشد. در این روش دندانپزشک مواد بلیچینگ را دورن کانال دندان قرار داده و روی آن را به طور مجدد با مواد همرنگ دندان ترمیم می کند.

قیمت بلیچینگ دندان

قیمت این روش زیبایی می تواند تحت تاثیر موارد متفاوتی قرار داشته باشد. این موارد عبارتند از:

  1. روش بلیچینگ دندان
  2. هزینه ساخت قالب از طرف لابراتور
  3. دستمزد دندانپزشک
  4. قیمت مواد و تجهیزات مورد استفاده
    به طور کلی باید گفت که بلیچینگ جزء درمان های زیبایی کم هزینه در دندانپزشکی محسوب می شود. شما می توانید برای دریافت اطلاعات دقیق تر با کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق تماس بگیرید.

مزایای بلیچینگ دندان

در ادامه شما با مزیت های این روش زیبایی آشنا می کنیم:

  1. بلیچینگ ساده ترین و راحت ترین روش برای سفید کردن دندان ها است.
  2. از بین رفتن لکه های روی دندان و زیبایی آن ها با زیباتر کردن لبخند، موجب افزایش اعتماد به نفس در شما می گردد.
  3. نتیجه بسیار مطلوبی برای فرد به همراه خواهد داشت.
  4. بلیچینگ نسبت به دیگر روش های زیبایی، کم تهاجمی تر و محافظه کارانه تر می باشد، زیرا هیچ نیازی به تراش روی مینای دندان ندارد.
  5. هزینه این روش نسبت به دیگر روش های زیبایی بسیار پایین تر می باشد.

مزایای بلیچینگ در مطب

مزیت اصلی این روش این است که شما می توانید در مدت زمان کوتاهی دندان های خود را سفید کنید. معمولا افرادی که مراسم نزدیک و خاصی مانند عروسی پیش رو دارند، این روش را انتخاب می کنند.

مزایای بلیچینگ در منزل

پس از اینکه بیس و پایه دندان شما به طور اصولی سفید شد، با داشتن مواد سفید کننده دندان می توانید از چند شب قبل از مراسم های خاص خود، دندان هایی زیبا و درخشان برای خود ایجاد نمایید.
همچنین برخی از افراد می خواهند تا دندان آن ها در حین درمان حساسیت کمتری نشان دهد که در این روش به دلیل استفاده از مواد سفید کننده با غلظت پایین تر، این امکان فراهم می شود.

مراحل بلیچینگ دندان

قبل از انجام بلیچینگ دندان مراحل زیر انجام می شوند:

  1. مشاوره اولیه

    در ابتدا شما می توانید جلسه مشاوره و ویزیت جداگانه ای را برای این درمان در نظر بگیرید و در خصوص خواسته و دغدغه درمانی و زیبایی خود با دکتر پریسا هادی صادق مشورت داشته باشید. همچنین در این جلسه دندانپزشک به بررسی کامل شرایط دهان و دندانی شما نیز می پردازد.
  2. آماده سازی دندان ها

    برخی از افراد دارای دندان های پوسیده و یا بعضی مشکلات لثه هستند که دندانپزشک به خوبی این موارد را بررسی و در ابتدا به درمان آن ها می پردازد. همچنین گاهی اوقات انجام جرم گیری قبل از بلیچینگ بسیار موثر خواهد بود.
  3. انتخاب روش بلیچینگ

    بعد از اینکه سلامت کامل دهان و دندان به دست آمد، شما می توانید با مشورت دندانپزشک روش مد نظر خود را انتخاب نمایید. در ادامه مراحل آفیس بلیچ و هوم بلیچ را به طور جداگانه برایتان شرح خواهیم داد.

مراحل بلیچینگ در مطب

  1. در ابتدا در صورت وجود جرم روی دندان ها فرایند جرم گیری انجام می شود.
  2. در ادامه برای باز ماندن دهان تا انتهای روند درمان و دسترسی داشتن دندانپزشک به تمام بخش های دندانی، از وسیله دندانپزشکی استفاده می شود.
  3. دندانپزشک بافت لثه را با استفاده از مواد مخصوص می پوشاند تا مواد سفید کننده آسیبی به آن وارد نکنند.
  4. دندانپزشک ژل سفید کننده که حاوی پراکسید هیدروژن است را به مدت 15 الی 30 دقیقه روی دندان ها اعمال می کند.
  5. در ادامه برای فعال کردن این مواد از نور آبی مخصوص استفاده می کند. با تابانده شدن این نور روی دندان ها، روند سفید شدن آغاز می گردد.
  6. شاید نیاز باشد تا چند بار ژل روی دندان ها قرار داده شده و نور لیزر روی آن تابانده شود. در واقع بعد از اینکه ژل ساکشن شد، شما می توانید میزان سفیدی دندان هایتان را بررسی کنید.
  7. گاهی اوقات در یک جلسه شما به نتیجه مطلوب خود نخواهید رسید و لازم است تا 2 و یا 3 جلسه برای این درمان وقت بگذارید.
  8. در نهایت لبخندی سفید و زیبا به دست آورده که حتی می توانید برای ماندگاری بیشتر کیت بلیچینگ در منزل را نیز از دندانپزشک خود دریافت کنید.

مراحل بلیچینگ در منزل

  1. اولین مرحله در این روش قالب گیری از دندان ها می باشد که قالب برای ساخت تری مخصوص به لابراتور ارسال می شود.
  2. پس از ساخته شدن، این تری به همراه مواد سفید کننده به بیمار داده شده و آموزش های لازم برای استفاده از آن توسط دندانپزشک به او داده می شود.
  3. قبل از قرار دادن تری در دهان خود، دندان هایتان را مسواک بزنید و فضای بین دندانی خود را با استفاده از نخ دندان تمیز کنید.
  4. در ادامه یک قطره از ژل را درون تری ریخته و مواد را به کمک سرنگ مخصوص روی آن پخش نمایید.
  5. تری را روی دندان های خود گذاشته به صورتی که مواد به بیرون از آن ریخته نشود.
  6. نگهداری قالب روی دندان های شما باید 15 دقیقه باشد و این را بدانید که مدت زمان بیشتر هیچ تاثیری در سفیدی دندان های شما نخواهد داشت.
  7. توجه داشته باشید که در هر بار استفاده تنها یک تری را درون دهان خود بگذارید و استفاده از آن ها را متناوب انجام دهید.
  8. در صورتی که مقداری از ماده سفید کننده از تری خارج شد، آن را با دستمالی تمیز پاک کنید تا با لثه شما تماسی نداشته باشد.
  9. بعد از اتمام کار مسواک زده و باقی مانده مواد از روی دهان خود را به طور کامل شست و شو دهید و قالب خود را به خوبی بشویید.
  10. حدود یک هفته بعد از استفاده، بهتر است تا برای بررسی و چکاپ به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.

تعداد جلسات بلیچینگ دندان

برای آفیس بلیچینگ معمولا لازم است تا 2 و یا 3 جلسه در مدت زمان 20 الی 40 دقیقه انجام شود. هوم بلیچینگ نیز به حدود دو هفته زمان نیاز دارد.

مواد مورد استفاده در بلیچینگ

دو ماده اصلی مورد استفاده در این روش عبارتند از:

  1. پراکسید هیدروژن

    در کلینیک دندانپزشکی و توسط دندانپزشک روی دندان های شما قرار داده می شود.
  2. پراکسید کربامید

    در منزل و توسط بیمار اما با نظارت دندانپزشک مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد سفید کننده چگونه دندان را روشن تر می کنند؟

مواد شیمیایی که برایتان بیان کردیم، با نفوذ به ساختار کریستالی دندان می توانند رنگدانه هایی را که به مرور روی دندان ها رسوب کرده اند را اکسید کنند. به دنبال آن عاج دندان رنگی روشن تر پیدا می کند.

تا چه مدت بعد از بلیچینگ دندان هایم سفید می مانند؟

پاسخ این سوال به موارد زیر بستگی دارد:

  • جنس دندان ها
  • رعایت بهداشت دهان و دندان
  • نوع رژیم غذایی
  • مواد مورد استفاده در این درمان
  • نحوه و روش انجام کار توسط دندانپزشک

با در نظر گرفتن تمامی موارد بالا این روش می تواند بین 6 ماه تا 3 سال دوام داشته باشد.

دلایل تغییر رنگ دندان ها

موارد متعددی می توانند به مرور سبب تغییر رنگ و یا زرد شدن دندان ها شوند که در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم:

  1. مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی

    غذا ها و نوشیدنی های رنگی مانند پای و قهوه می توانند به مرور سبب زردتر شدن دندان ها گردند.
  2. استعمال دخانیات

    نیکوتین موجود در سیگار اثر زیادی در تغییر رنگ دندان ها دارد.
  3. افزایش سن

    در یک حالت طبیعی با افزایش سن، مینای دندان دچار تحلیل رفتگی شده و به مرور زرد رنگ می شود.
  4. بروز کیست های دهانی

    آسیبی که توسط آفت ها و کیست های دهانی به وجود می آیند، می توانند موجب آسیب لایه های زیری دندان و تغییر رنگ آن ها شوند.
  5. مصرف برخی از دارو های خاص

    بعضی از آنتی بیوتیک ها و یا آنتی هیستامین ها می توانند در تغییر رنگ دندان ها تاثیر داشته باشند.

عوارض بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان اگر به دست دندانپزشک باتجربه صورت بگیرید، هیچ عوارضی برای فرد به دنبال نخواهد داشت. عدم رعایت نکات ایمنی می تواند برای فرد سوزش در لثه را نیز به همراه داشته باشد.
با این وجود برخی از افراد نسبت به دیگران دارای دندان ها حساس تری می باشند که به همین دلیل بعد از انجام این فرایند میزان حساسیت های دندانی آن ها بیشتر شده و ممکن است تا هر چند وقت یک بار احساس تیر کشیدن در دندان خود را تجربه کنند. البته این عارضه جای نگرانی نداشته و به مرور از بین خواهد رفت.

آیا بلیچینگ موجب آسیب رسیدن به مینای دندان می گردد؟

در صورتی که لکه های دندانی و تغییر رنگ دندان شما در لایه های عمیق دندان باشد، دندانپزشک برای تکمیل درمان شما لایه نازکی از مینای دندان را تراش خواهد داد. البته معمولا افراد نیازی به این کار نداشته و بلیچینگ بدون هیچ آسیبی به مینای دندان برای فرد انجام می شود.

مراقبت های بعد از بلیچینگ دندان

برای اینکه سفیدی دندان هایتان دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشند، بهتر است تا موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

  1. در ساعت های ابتدایی بعد از انجام کار، لثه های خود را با آب ولرم بشویید.البته بهتر است تا مدتی روزی دو بار این کار را انجام دهید.
  2. ماساژ دادن لثه ها به آرامی می تواند به کاهش تورم و التهاب آن ها کمک کند.
  3. از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات اجتناب نمایید.
  4. در 48 ساعت ابتدایی از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی اجتناب نمایید.
  5. در 24 ساعت غذا های سرد و یا خیلی داغ نخورید.
  6. در روز های ابتدایی می توانید برای مسواک زدن از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده داشته باشید.
  7. یک هفته بعد از انجام بلیچینگ برای بررسی شرایط دندانی و لثه خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
  8. اگر در زمان استفاده از هوم بلیچ با حساسیت رو به رو شدید، جای نگرانی وجود نداشته و می توانید برای کاهش آن دو یا سه روز از قالب خود استفاده نکنید.

سوالات متداول

  1. آیا با استفاده از مواد سفید کننده موجود در بازار دندان های خود را سفید کنم؟

    استفاده از پودر های سفید کننده که امروزه در بازار ارائه شده اند، توسط دندانپزشکان تایید نمی شود، زیرا هر یک از آن ها می توانند عوارضی برای سلامت دهان و دندان فرد به همراه داشته باشند. همچنین این موارد می توانند موجب سایش دندان ها نیز شوند.
  2. آیا لیزر بلیچینگ خطری دارد؟

    امروزه از نور آبی مخصوص در کلینیک دندانپزشکی برای اینکار استفاده می شود که در دسترس و ایمن می باشد. به دلیل یونیزه نبودن این پرتو سبب جهش سلولی و سرطان نخواهد شد. تنها نکته مهم این است که نور زیاد می تواند برای چشم ها ضرر داشته باشد که این خطر با استفاده از عینکی که در مطب به بیمار داده می شود، رفع خواهد شد.
  3. آیا خانم های باردار امکان استفاده از بلیچینگ را دارند؟

    تمام روش های سفید کردن دندان ها از مواد شیمیایی استفاده کرده که به همین دلیل می توانند برای جنین خطر داشته باشند. به همین جهت انجام این کار در دوران بارداری انجام نمی شود.
  4. این روش زیبایی تا چه حدی دندان ها را سفید تر می کند؟

    با توجه به اینکه هر فرد دارای جنس دندان و شرایط متفاوتی است، نمی توان به طور قطعی به این سوال پاسخ داد. با این حال می توان بیان کرد که این روش می تواند تا حدود یک تا چند درجه به روشن تر و سفید تر شدن دندان ها کمک کند.
  5. آیا می توانم از چسب های سفید کننده برای دندان هایم استفاده کنم؟

    استفاده از این چسب ها که در داروخانه ها قابل تهیه کردن می باشد، منعی ندارد، اما آن ها دارای FDA های متفاوتی هستند و با توجه به کاربرد های تجاری که دارند، برای نتیجه دادن نیاز به چندین بار استفاده داشته که همین موضوع می تواند سبب صرف هزینه بیشتری شود.
    علاوه بر این با استفاده از این موارد، دلیل تغییر رنگ دادن دندان ها مشخص نشده و ممکن است تا هر چند بار استفاده هیچ پاسخی به بیمار ندهد.
    به همین دلیل بهتر است تا یک درمان اصولی و با کیفیت استاندارد را انتخاب کنید و در این باره با دندانپزشک مشورت داشته باشید.
  6. جرم گیری با بلیچینگ چه تفاوتی دارد؟

    جرم گیری نوع روش درمانی می باشد که در آن با استفاده از ابزار های خاص و متنوع به برداشتن و از بین بردن جرم و پلاک های دندانی پرداخته می شود. این جرم ها علاوه بر اینکه خطرات زیادی برای سلامتی دهان و دندان و همچنین بدن به دنبال دارند، می توانند لایه ای زرد رنگ روی دندان ها ایجاد کنند که با از بین رفتن آن ها تا حدودی دندان ها روشن تر می شوند. اما بلیچینگ تنها یک روش زیبایی است که به منظور سفید کردن دندان ها به کار گرفته شده، با این حال باید بدانید که میزان سفیدی دندان ها توسط بلیچینگ قابل مقایسه با جرم گیری نخواهد بود.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3