نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

چکیده مطلب

ترمیم دندان های آسیب دیده با استفاده از روش های مختلفی صورت می گیرد. یکی از این روش ها که در دندانپزشکی زیبایی کاربرد دارد، باندینگ دندان می باشد.
آیا تا به حال به استفاده از این روش برای ترمیم نواقص دندانی خود فکر کرده اید؟ کاربرد های آن کدام اند؟ آیا از مزایا و معایب آن اطلاع دارید؟
در صورتی که به دنبال یافتن اطلاعات جامع و کاملی درباره این روش هستید، شما را به مطالعه این مقاله مفید دعوت می نماییم. با کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق همراه باشید.

باندینگ دندان چیست؟

باندینگ روشی است که در آن با استفاده از مواد رزین کامپوزیت که همرنگ دندان می باشد، نواقص دندانی مانند لب پر شدگی، شکستگی و تغییر رنگ برطرف می شوند. این مواد بر روی دندان قرار داده شده و سپس با نور خاصی سفت می گردند تا پیوند لازم بین آن ها بوجود آید و لبخند زیبایی را برای افراد به ارمغان آورد.

کاربرد باندینگ دندان

این روش در درمان و ترمیم موارد زیر کاربرد دارد:

  1. بستن فاصله موجود بین دندان ها
  2. بلندتر کردن طول دندان های کوتاه
  3. ترمیم بدرنگی دندان ها
  4. ترمیم دندان های پوسیده
  5. تغییر شکل دندان ها
  6. ترمیم و اصلاح مشکلاتی مانند ترک خوردگی و شکستگی دندان ها
  7. پر کردن حفره های دندانی به جای استفاده از مواد آمالگام
  8. محافظت از ریشه دندانی که بر اثر تحلیل رفتگی لثه، ظاهر شده است.

انواع باندینگ دندان

باندینگ مقرون به صرفه ترین روش ترمیمی بوده که به دو روش مختلف انجام می شود. روش مناسب پس از انجام معاینات و بررسی وضعیت دندان ها با توجه به نیاز درمانی شما انتخاب می شود. در ادامه انواع آن را توضیح می دهیم:

  1. باندینگ کامپوزیت مستقیم

    در باندینگ به روش مستقیم حداقل میزان تراش مینای دندان صورت می گیرد. مواد رزین کامپوزیت و چسب مخصوص آن ها به طور مستقیم بر روی دندان ها قرار داده می شوند و با استفاده از نور آبی مخصوص چسبندگی لازم ایجاد می گردد. این فرآیند در یک جلسه درمانی انجام می شود.
  2. باندینگ کامپوزیت چسبنده

    در این روش طی اولین جلسه، قالب گیری دندان ها انجام می شود و قالب های آماده به لابراتوار فرستاده می شوند و بر اساس آن ها روکش ها و یا تاج های دندانی تحت شرایط و تکنولوژی های خاصی ساخته شده و به مطب ارسال می گردند و در جلسه دوم نصب آن ها انجام می شود. نصب این روکش ها نیاز به تراشیدن مقداری از مینای دندان دارد. باندینگ کامپوزیت چسبنده در مواردی مانند لمینت و بریج، اینله و انله به کار برده می شود.

مزایای استفاده از باندینگ دندان

باندینگ روش بسیار ساده ای می باشد که در ادامه به برخی از مزایای آن اشاره می کنیم:

  1. کم هزینه بودن

    این روش یکی از ساده ترین و ارزان ترین روش ها در دندانپزشکی زیبایی به شمار می آید و بیمار می تواند با پرداخت هزینه های کمتری نسبت به سایر روش های زیبایی به نتیجه مطلوبی برسد.
  2. کوتاه بودن مدت زمان درمان

    این روش به آسانی و طی یک جلسه در مطب انجام می شود و همانند سایر روکش ها نیاز به آماده سازی های خاصی ندارد.
  3. تراش مقدار جزئی مینای دندان

    در این روش در مقایسه با نصب سایر روکش ها مقدار بسیار کم تری از مینای دندان تراشیده می شود.
  4. عدم نیاز به بی حسی

    انجام باندینگ نیاز به بی حسی ندارد، مگر اینکه از آن برای بر طرف کردن پوسیدگی ها و پر کردن حفره دندان ها استفاده شود.

قیمت باندینگ دندان

هزینه باندینگ به موارد مختلفی مانند تخصص دندانپزشک، جنس مواد کامپوزیت و تعداد دندان های تحت درمان بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه انجام این روش می توانید با کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق تماس بگیرید و یا با مراجعه حضوری از یک جلسه مشاوره رایگان بهره ببرید.

انجام باندینگ دندان چقدر طول می کشد؟

انجام این فرآیند برای هر دندان بین 30 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد و به طبع هرچه تعداد دندان هایی که قرار است تحت این درمان قرار بگیرند، بیشتر باشند، بر این مدت زمان افزوده می شود و ممکن است انجام آن به بیش از یک جلسه مراجعه به مطب نیاز داشته باشد.

طول عمر و ماندگاری باندینگ دندان

طول عمر این مواد به مراقبت هایی که انجام می دهید و همچنین عادات دهانی شما بستگی دارد، اما به طور معمول این مواد بین 3 تا 7 سال ماندگاری دارند. باندینگ به اندازه دندان های طبیعی استحکام و مقاومت ندارد و عاداتی مانند گاز گرفتن مواد غذایی سخت مانند سیب و یا آجیل، می توانند موجب شکستن آن ها شوند. همچنین عاداتی مانند سیگار کشیدن و مصرف زیاد نوشیدنی های رنگی مانند چای، قهوه و شراب قرمز، باعث می شوند تا مواد باندینگ سریع تغییر رنگ دهند و نیاز به تعویض و یا ترمیم پیدا کنند.

مراحل انجام باندینگ دندان

این روش به صورت سرپایی و خیلی سریع انجام می شود. در ادامه مراحل انجام آن را توضیح خواهیم داد:

  1. مشاوره

    اولین مرحله شامل مشاوره می باشد که در آن با مراجعه به مطب و انجام معاینات لازم، دندانپزشک تشخیص می دهد که آیا انجام این روش برای بیمار مناسب می باشد یا خیر. در صورتی که انجام آن برای برطرف کردن مشکلات دندانی بیمار تایید شود، مراحل بعدی طبق مواردی که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد، انجام می گردند.
  2. انتخاب رنگ مواد کامپوزیت

    دندانپزشک برای انتخاب رنگ کامپوزیت مشابه با دندان های بیمار از سایه رنگ موجود استفاده می نماید.
  3. آماده سازی دندان

    در این مرحله دندان ها برای چسباندن مواد کامپوزیت آماده می شوند. این روش نیاز به استفاده از مواد بی حسی ندارد، مگر در صورتی که از این مواد برای پر کردن حفره ها استفاده شود و نیاز باشد که قبل از آن پوسیدگی ها و یا موادی که از پر کردگی قبلی درون حفره باقی مانده اند، تخلیه شوند که برای این کار باید دندان تراشیده شود و ممکن است بیمار حین انجام آن کمی احساس درد و ناراحتی داشته باشد که با تزریق بی حسی موضعی از آن پیشگیری می کنند.
  4. انجام فرآیند پیوند

    برای ایجاد پیوند لازم بین دندان ها و مواد کامپوزیت، مقداری از سطح مینای دندان تراشیده می شود تا سطح زبری ایجاد گردد و پس از آن دندان ها با استفاده از ژل اسیدی شسته شده و مواد کامپوزیت با استفاده از عامل اتصال بر روی آن قرار داده می شوند و سپس متناسب با شکل آن فرم داده می شوند. در نهایت با نور آبی یا نور لیزر در جای خود محکم می گردند.
  5. صیقل دادن کامپوزیت

    پس از آنکه چسبندگی لازم بین دندان ها و مواد باندینگ ایجاد شد، مواد کامپوزیت صیقل داده می شود تا درخشندگی و زیبایی آن ها با دندان های طبیعی بیمار تطابق پیدا کند.

مراقبت های لازم پس از انجام باندینگ دندان

دستورالعمل های مراقبت از باندینگ بسیار ساده می باشد و نیاز به انجام کار های خاصی ندارند. در ادامه به این مراقبت ها اشاره می کنیم:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان

    انجام نکات بهداشتی مانند روزی دو بار مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه مناسب، همانطور که برای حفظ سلامتی دندان های طبیعی ضروری است، در افزایش ماندگاری باندینگ نیز نقش بسیار مهمی دارد.
  2. ترک عادات نادرست

    عاداتی مانند دندان قروچه، جویدن سر مداد و جویدن یخ از مواردی هستند که باعث وارد کردن فشار زیاد به دندان ها می شوند و موجب شکستن و یا جدا شدن باندینگ از روی آن ها می گردند.
  3. ترک سیگار

    مصرف سیگار از موثرترین عوامل در تغییر رنگ باندینگ می باشد. پس در صورتی که می خواهید از این روش استفاده نمایید و از زیبایی دندان های خود برای مدت طولانی تری لذت ببرید، توصیه می شود تا مصرف دخانیات را ترک کنید.
  4. داشتن رژیم غذایی مناسب

    رنگدانه های موجود در مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی باعث تغییر رنگ بادینگ می شوند، پس توصیه این است که مصرف آن ها را محدود نمایید و یا پس از خوردن آن ها، مسواک بزنید.

معایب باندینگ دندان

این روش نیز مانند سایر روش هایی که در دندانپزشکی زیبایی کاربرد دارند، شامل معایبی می باشد که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم:

  1. مواد باندینگ در مقابل تغییر رنگ مقاومت کمی دارند.
  2. گرچه این مواد دوام قابل قبولی دارند اما ماندگاری آن ها در مقایسه با سایر روکش ها کمتر می باشد.
  3. این مواد استحکام کمی دارند و احتمال شکستن و یا افتادن آن ها وجود دارد. البته لازم به ذکر است که در صورت انجام مراقبت های لازم این اتفاق دیرتر رخ می دهد.
  4. به دلیل محدودیت هایی که در استفاده از این روش وجود دارد، از آن تنها برای اصلاح مشکلات جزئی و یا درمان های کوتاه مدت و در دندان هایی که فشار کمی به آن ها وارد می شود (دندان های جلو) استفاده می شود.

سوالات متداول

  1. آیا انجام باندینگ دردناک است؟

    در صورتی که از این روش برای ترمیم مشکلات جزئی دندان استفاده شود، معمولا بدون درد خواهد بود. اما اگر برای پر کردن آن ها به کار برده شود، برای پیشگیری از بروز درد بی حسی موضعی تزریق می گردد و بیمار دردی را احساس نمی کند.
  2. آیا استفاده از روش باندینگ محدودیت سنی دارد؟

    باندینگ یکی از محبوب ترین گزینه های درمان ترمیمی برای بزرگسالان است، زیرا بدون درد می باشد و طی یک تا دو مراجعه به مطب تکمیل می شود. باندینگ روش غیر تهاجمی است، به این معنی که تقریباً همه بیمارانی که واجد شرایط درمان هستند، حتی کودکانی که دندان های شکسته یا آسیب دیده دارند نیز می توانند از آن استفاده نمایند.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3