نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

پنج شنبه, 10 آذر 1401 ساعت 05:54

متخصص ارتودنسی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

در این مطلب چه چیز به دست خواهید آورد؟

در صورتی که دندان‌های شما هم دارای بی نظمی و نامرتبی است که برایتان دغدغه‌ای ایجاد کرده، حتماً به دنبال یک متخصص ارتودنسی خوب برای رفع این دغدغه هستید.
در این میان حتماً به این موضوع نیز اندیشیده‌اید که باید بهترین متخصص ارتودنسی را برای خود پیدا کنید.
چه فاکتورها و نکاتی را برای این انتخاب باید در نظر بگیرید؟
دکتر پژمان هادی صادق متخصص ارتودنسی: شما با دوره درمانی طولانی مدتی روبه‌رو هستید، پس اگر در انتخاب درمانگر و متخصص ارتودنسی خود اشتباه کنید، ممکن است با مشکلاتی در حین و بعد از درمان همراه شوید.
در این مطلب قصد داریم نکات مهمی که باید در این انتخاب در نظر بگیرید را برایتان بیان کنیم.
با دکتر پژمان هادی صادق همراه باشید تا پاسخ تمام سؤالات خود را در این باره به دست آورید.

دکتر پژمان هادی صادق متخصص ارتودنسی

دکتر پژمان هادی صادق فارغ‌ التحصیل رشته دکترای دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1374 می‌باشند.
همچنین ایشان فارغ التحصیل رشته تخصصی ارتودنسی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1381 و نیز فلوشیپ لیزری در دندانپزشکی از دانشگاه در سال 2011-2010 از کشور آلمان هستند.

متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست (Orthodontist)، دندانپزشکی می‌باشد که دوره دندانپزشکی عمومی را پشت سر گذاشته و بعد از رقابتی سخت وارد دوره تخصص ارتودنسی شده است و 3 الی 4 سال دیگر به کسب دانش و مهارت‌های لازم در رابطه با تشخیص و درمان ناهنجاری‌های فک و صورت پرداخته است.

چرا در انتخاب متخصص ارتودنسی باتجربه دقت کنم؟

درمان ارتودنسی یک نوع سرمایه گذاری بسیار مفید است که لبخندی زیبا به همراه بهبود سلامت دهان را به افراد هدیه می‌دهد.
همچنین برای هر بیمار اهمیت دارد که در حین درمان طولانی مدت ارتودنسی، راحتی و اطمینان خاطر داشته باشد.
در صورتی که این درمان به صورت اصولی و درست برنامه ریزی نشود، مشکلات بسیاری برای بیمار ایجاد خواهد شد. این موضوع در حین درمان استرس و حال ناخوشایندی برای بیمار ایجاد کرده که در نتیجه ممکن است قادر به تحمل این دوره نباشد.
پس اگر شما هم قصد این سرمایه گذاری مفید را دارید، دقت کافی را در انتخاب متخصص ارتودنسی باتجربه داشته باشید. در ادامه این مطلب به طور دقیق این فاکتورها و نکات را مطرح کرده‌ایم.

متخصص ارتودنسی چه دوران تحصیلی را پشت سر می‌گذارد؟

کسی که بخواهد مدرک ارتودنسی را کسب کند، در ابتدا برای مدرک لیسانس چهار ساله اقدام می‌کند. بعد از آن دانشکده دندانپزشکی است که تکمیل آن 4 سال دیگر طول می‌کشد.
بعد از 8 سال دانشگاه، دانشجو دندانپزشک عمومی می شود.
برای تخصص در ارتودنسی، دانشجوی دندانپزشکی باید برای یک مدرک کارشناسی ارشد 3 ساله و برنامه رزیدنتی ادامه دهد.
هنگامی که متخصص ارتودنسی از برنامه رزیدنتی تخصصی فارغ التحصیل شد، باید در آزمون سراسری بورد تخصصی شرکت کند و در صورت قبولی رسماً متخصص ارتودنسی خواهد شد.

دندانپزشک عمومی چه تفاوت‌هایی با متخصص ارتودنسی دارد؟

با توجه به پیشرفت‌هایی که علم دندانپزشکی تاکنون داشته است، متوجه می‌شویم که هر اقدام دندانپزشکی باید نزد متخصص خود انجام شود.
بهتر است تفاوت‌های یک ارتودنتیست و دندانپزشک عمومی را بشناسید:

  1. میزان تحصیلات

    دندانپزشک عمومی و متخصص ارتودنسی هر دو از دوره دندانپزشکی گذشته‌اند، با این تفاوت که یک دندانپزشک بعد از این دوره وارد بازار کار شده است، در حالی که متخصص ارتودنسی دوره ۴ساله دیگری را برای کسب اطلاعات، دانش و مهارت بالاتر در خصوص ناهنجاری‌های فک و صورت را گذرانده است. پس دندانپزشک عمومی دانش کافی برای درمان ناهنجاری‌های فک و صورت را ندارد.
  2. میزان دانش و تخصص

    ارتودنتیست به طور کامل قادر به تشخیص و درمان ناهنجاری‌های دهان و دندان می‌باشد، این در حالی است که دندانپزشک عمومی شاید بتواند برخی از این نوع ناهنجاری‌ها را تشخیص دهد، اما نمی‌تواند اقدامی برای درمان آنها داشته باشد.
  3. تنوع در درمان

    تمام مشکلات دهان و دندان توسط دندانپزشک عمومی قابل تشخیص می‌باشند و ایشان می‌توانند به جز موارد تخصصی بسیاری از مشکلات دهانی از جمله پوسیدگی‌های دندانی و بیماری‌های لثه را درمان کنند.
    دندانپزشک عمومی می‌تواند درمان‌هایی مانند ترمیم دندان، جرم گیری، بلیچینگ، کشیدن دندان و ... را به بیماران خود ارائه دهد.
    اما یک ارتودنتیست یک دانش و تخصص خاص دارد و به طور حرفه‌ای تنها به هماهنگی دندان‌ها و فکین می‌پردازد.

چگونه بهترین متخصص ارتودنسی را انتخاب کنم؟

تا این جای مقاله حتماً این سؤال نیز برایتان ایجاد شده است که با کمک چه روش‌هایی می‌توانید یک متخصص ارتودنسی خوب را پیدا کنید.
در ادامه مواردی بیان شده‌اند که در پاسخ این سؤال به شما کمک خواهند کرد:

  1. توجه به میزان رضایت بیماران

    یکی از نکته‌های بسیار کلیدی در انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب، این است که آیا بیماران و مراجعه کنندگان ایشان رضایت کافی از درمان خود را دارند یا خیر.
    به طور کلی بالاتر بودن میزان رضایتمندی افراد از فرایند درمان خود، می‌تواند اطمینان را در انتخاب پزشک افزایش دهد.
    رضایت بیمار سبب می‌شود تا بعد از اتمام پروسه درمانی موفق خود، آشنایان و اطرافیان خود را نیز به کلینیک دندانپزشکی معرفی کند.
  2. انجام دادن درمان توسط خود ارتودنتیست

    از جمله دیگر فاکتورهای بسیار مهم این است که متخصص ارتودنسی خود به درمان شما بپردازد و درمان را به دست دستیاران خود نسپارد.
    این موضوع بیانگر این است که خود پزشک از بهترین متخصصان ارتودنسی مجموعه خود می‌باشد نه همکاران و دستیاران او و همچنین این نکته را نشان می‌دهد که متخصص ارتودنسی چه میزان ارزش و تعهدی برای بیماران خود قائل است.
  3. استفاده کردن از بهترین متریال و امکانات در درمان

    این موضوع که شاید ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است، موضوعی است که شاید به راحتی نتوان از صحت آن اطمینان لازم را به دست آورد.
    به همین منظور شاید بهترین راهکار این باشد که شما به متخصص ارتودنسی خوش نامی مراجعه داشته باشید.
    به یاد داشته باشید که یک پزشک باسابقه به هیچ عنوان از متریال و مواد نامرغوب و بی کیفیت در درمان‌های خود استفاده نمی‌کند و شهرت خود را به چنین دلیلی خدشه دار نخواهد کرد.
  4. داشتن تخصص و تحصیلات کافی از دانشگاه معتبر

    یک ارتودنتیست خوب باید تحصیلات تخصصی خود را در یک دانشگاه معتبر به صورت حرفه‌ای پشت سر گذاشته باشد. همچنین برخی از رشته‌های دندانپزشکی مانند ارتودنسی دارای دوره‌های تخصصی‌تر و دوره‌های فلوشیپ می‌باشند. متخصص دارای فلوشیپ قطعاً توانایی و مهارت بالاتری در درمان سندرم‌های خاص فک و صورت نیز خواهد داشت.
  5. داشتن سابقه درمان

    درمان ارتودنسی به نوبه خود یک روش درمانی طولانی مدت است، بنابراین برنامه ریزی نادرست ممکن است با آسیب‌های بسیار جدی همراه باشد. به همین منظور اگر قصد انجام این روش را دارید، باید متخصص ارتودنسی را انتخاب کنید که دارای تجربه و سابقه درمانی عالی در این زمینه باشد.
    در این صورت این اطمینان برایتان ایجاد خواهد شد که ارتودنتیست شما روند درمان با بسیار حرفه‌ای پیش خواهد بود و به خوی قادر به رفع مشکلات ایجاد شده در حین درمان است.
  6. داشتن مهارت کافی

    دیگر نکته‌ای که باید در نظر بگیرید، این است که ارتودنتیست مهارت کافی در درمان را داشته باشد. به هر حال ارتودنسی روش‌های بسیار متنوعی دارد و روند درمان هر فرد با فرد دیگر قطعاً تفاوت دارد.
    بنابراین، متخصص ارتودنسی که مهارت کافی داشته باشد، با شناخت دقیق ناهنجاری بهترین شیوه‌های درمان را برای هر بیمار خود انتخاب خواهد کرد.
  7. شیوه برخورد و پاسخ گویی به بیماران

    احتمالاً شما هم تاکنون به مکان‌هایی مراجعه داشته‌اید که بعد از برخورد اولیه با طرف مقابل خود از بازگشت مجدد به آن مکان پشیمان شده‌اید. حال تصور کنید چنین موضوع برای درمان ارتودنسی شما که معمولاً چند سال نیز طول می‌کشد، ایجاد شود.
    اگر ارتودنتیست طرز برخورد مناسبی نداشته باشد، سؤالات شما را با آرامش و متانت پاسخ ندهد و همچنین برای ارائه توصیه‌های لازم و ضروری حوصله کافی نداشته باشد، آیا به نظر شما می‌توانید با خیالی آسوده و راحت این مدت زمان را سپری کنید؟ قطعاً خیر.

از نظر روش درمان کدام متخصص ارتودنسی بهتر است؟

متخصص ارتودنسی مجرب که دانش و تخصص کافی در این روند درمانی را دارد، بعد از ارزیابی‌های دقیق بهترین گزینه درمان را برای هر فرد انتخاب خواهد کرد.
هدف ایشان این است که بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات را با مناسب‌ترین قیمت به بیماران خود ارائه دهد تا بیماران دوره درمان خود را از نظر جسمی و روحی به سلامت کامل پشت سر بگذارند.
به طور کلی ارتودنسی در انواع روش‌های ثابت و متحرک وجود دارد که برای انتخاب هر یک از آنها باید شرایط زیادی در نظر گرفته شوند.
پس متخصص ارتودنسی که مهارت لازم از نظر روش درمان را دارد، مؤثرترین روند را برایتان انتخاب خواهد کرد.

حضور متخصص ارتودنسی در رسانه‌های دیجیتال

همان‌طور که می‌دانید، پیشرفت علم و تکنولوژی سبب شده است تا امروزه اکثر افراد برای به دست آوردن خواسته‌های خود از رسانه‌های دیجیتال استفاده داشته باشند.
همان‌طور که می‌دانید، امروزه علم و تکنولوژی به میزانی پیشرفت کرده است که تقریباً تمام افراد برای به دست آوردن خواسته مورد نظر خود در رسانه‌های دیجیتال به دنبال آن می گردند.
شما هم می‌توانید از سایت و دیگر رسانه‌های دیجیتال اطلاعات بیشتری در خصوص متخصص ارتودنسی مورد نظر خود به دست آورید.

  • دکتر پژمان هادی صادق در اینستاگرام

    دکتر پژمان هادی صادق در اینستاگرام نیز با بیماران و مخاطبان خود در ارتباط و تعامل می‌باشند و شما می‌توانید سؤالات خود را به کمک دایرکت و کامنت از ایشان بپرسید. همچنین در استوری‌ها و پست‌ها می‌توانید مطالب کاربردی و جذابی را دنبال کنید.
  • وب‌سایت دکتر پژمان هادی صادق

    دکتر پژمان هادی صادق مطالب بسیار کاربردی و مفیدی را در وب‌سایت خود ارائه می‌دهند تا افراد قبل از درمان، در حین آن و بعد از انجام درمان خود بتوانند از این مطالب استفاده‌های مؤثری داشته باشند.
    شما در هر مکان و در زمانی می‌توانید پاسخ بسیاری از سؤالات خود را به کمک مقاله‌های سایت دکتر پژمان هادی صادق به دست آورید.

چه زمانی باید به ارتودنتیست مراجعه نمایم؟

در صورتی که دارای دندان‌هایی نامرتب و به هم ریخته می‌باشید، باید بدانید که این موضوع نه تنها روی زیبایی لبخندتان تأثیر دارد، بلکه تا حد بسیار زیادی برای سلامت دهان شما مشکل ساز است.
مشکلاتی از قبیل پوسیدگی دندان، بیماری‌های لثه، مشکلات گوارشی به دلیل ناتوان بودن در جویدن درست غذا و ... همگی از مواردی هستند که دندان‌های کج می‌توانند دلیل بروز آنها باشند.
به طور کلی شما باید فرزند خود را در سن 7 سالگی برای مشاوره نزد ارتودنتیست ببرید تا مشخص شود که آیا فرزندتان به این درمان نیاز دارد یا خیر. در صورتی که نیاز به درمان وجود داشته باشد، زمان مناسب برای شروع آن نیز مشخص خواهد شد.
در نهایت اگر هر یک از مشکلات زیر را دارید؛ بهتر است در اسرع وقت به ارتودنتیست مراجعه نمایید:

  • داشتن دندان‌هایی بزرگ‌تر از فک
  • داشتن فاصله بین دندان‌ها
  • نامرتبی و نامنظم بودن شدید دندان‌ها
  • بیرون زدگی دندان‌ها
  • ازدحام دندانی
  • متقارن نبودن فک‌ها
  • عقب‌تر و یا جلوتر بودن یک فک

منظور از متخصص ارتودنسی دارای فلوشیپ چیست؟

متخصص ارتودنسی بعد از کسب دوره تخصصی خود می‌تواند با گذراندن دوره دیگری که فلوشیپ نامیده می‌شود، به کسب مهارت و دانش بالاتر در زمینه تحصیلی خود بپردازد. معمولاً گذراندن این دوره 18 ماه زمان می‌برد که البته با توجه به نوع تخصص می‌تواند کمتر و یا بیشتر نیز باشد.
دوره‌های فلوشیپ دوره‌های تخصصی جداگانه‌ای نیستند و تنها به منظور افزایش سطح دانش گذرانده می‌شوند. در نتیجه متخصصان ارتودنسی که این دوره‌ها را پشت سر می‌گذارند، دارای توانایی و مهارت بیشتری در تشخیص و درمان انواع ناهنجاری‌ها و سندرم‌های فک و صورت خواهند بود.

چگونه متخصص ارتودنسی را در سازمان نظام پزشکی بررسی کنم؟

برای اطمینان از تخصص پزشک مورد نظر خود می‌توانید از وب‌سایت سازمان نظام پزشکی کمک بگیرید. کافی است به سایت membersearch.irimc.org مراجعه کرده و با وارد کردن نام پزشک و کد نظام پزشکی ایشان (در صورتی که آن را دارید.) اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

آیا به دنبال دکتر ارتودنسی خوب در تهران می‌باشید؟

اگرچه در این مقاله متوجه شدیم که در انتخاب ارتودنتیست باید فاکتورهای بسیار مهمی مانند تحصیلات، تخصص، مهارت و ... را در نظر بگیرید، اما محل کلینیک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همان‌طور که بیان شد، ارتودنسی دوره درمانی طولانی مدتی دارد و با توجه به نوع درمان خود باید هر چند وقت یک بار به کلینیک ارتودنسی مراجعه داشته باشید.
در نتیجه باید دسترسی به محل مطب را بررسی نمایید.
توجه داشته باشید که یک دکتر ارتودنسی خوب در تهران علاوه بر اینکه دارای تخصص و مهارت کافی می‌باشد، تمام شرایط را برای بیماران خود در نظر گرفته و همچنین از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای در روند درمان بیماران خود استفاده می‌کند.
به شما توصیه می‌کنیم تمام نکاتی که بیان کردیم را در نظر بگیرید. درنهایت می‌توانید با یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر پژمان هادی صادق اطلاعات دقیق‌تری به دست آورید. کافی است با تماس بگیرید.

ویژگی‌های دکتر پژمان هادی صادق، بهترین متخصص ارتودنسی برای درمان بیماران

از ویژگی‌های ایشان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برقراری ارتباط مؤثر با بیماران
  • داشتن صبر و حوصله بسیار بالا در پاسخ گویی به سؤالات افراد
  • داشتن تخصص، دانش، مهارت و تجربه کافی
  • استفاده از بهترین و به‌روزترین امکانات و متریال در درمان‌های خود
  • توجه کردن به انتظارات بیماران و در نظر گرفتن اصول علمی و منطقی برای اجرای آنها
  • علاقه‌مند و پیگیر روند درمان بیماران خود

 پاسخ به برخی سؤالات پرتکرار شما

  1. دندانپزشک چه تفاوتی با ارتودنتیست دارد؟

    با وجود اینکه دندانپزشک و متخصص ارتودنسی هر دو بر روی مراقبت از دهان و دندان متمرکز هستند، اما از روش‌ها و متدهای مختلفی برای این کار استفاده می‌کنند.
    برای درک بهتر این موضوع را ساده‌تر بیان می‌کنیم. تمام ارتودنتیست‌ها دندانپزشک هستند، اما تمام دندانپزشکان یک متخصص ارتودنسی نیستند.
    دندانپزشکی که قصد دریافت تخصص ارتودنسی را دارد، بعد از گذراندن دوره دندانپزشک عمومی و پذیرفته شدن در آزمونی سخت، به دوره تخصصی ارتودنسی وارد می‌شود.
    در این دوره به کسب دانش و مهارت‌های لازم برای تشخیص و درمان انواع ناهنجاری‌های فک و صورت پرداخته می‌شود.
    پس از گذراندن این دوره که حدود 3 تا 4 سال زمان می‌برد، دانشنامه تخصصی ارتودنسی دریافت می‌گردد.
  2. درمان ارتودنسی چقدر زمان می‌برد و آیا متخصص نقشی در این مدت زمان دارد؟

    مدت زمان درمان ارتودنسی تحت تأثیر موارد مختلفی از جمله نوع و میزان ناهنجاری، روش درمان، سن بیمار، میزان همکاری بیمار با متخصص، کشیدن و یا نکشیدن دندان و ... قرار می‌گیرد. با این حال میانگین این دوره را می‌توان در حدود 6 ماه تا 3 سال در نظر گرفت.
    متخصص ارتودنسی نیز با تجربه و مهارت خود در انتخاب بهترین روش درمانی و برنامه ریزی دقیق و درست نقش بسزایی در کاهش این دوره درمانی خواهد داشت.
  3. آیا دندانپزشک قادر به درمان ارتودنسی می‌باشد؟

    خیر، این درمان کاملاً تخصصی بوده و تنها باید توسط متخصص ارتودنسی که دانش و مهارت کافی در این درمان را کسب کرده است، انجام گیرد.
  4. از متخصص ارتودنسی چه سؤالاتی بپرسم؟

    ارتودنتیست در جلسه مشاوره و ویزیت اولیه، به طور دقیق تمام مواردی که باید بیان شوند و ممکن است برای شما نیز سؤال شده باشند را توضیح خواهند داد.
    با این وجود می‌توانید از ایشان در رابطه با مواردی از جمله هزینه درمان، طول درمان، روش انتخابی، سوابق متخصص و ... سؤالاتی بپرسید.
  5. بهترین سن برای مراجعه به متخصص ارتودنسی چه سنی می‌باشد؟

    سن 7 سالگی بهترین سن برای مراجعه به ارتودنتیست می‌باشد. لازم به ذکر است که همواره سن 7 سالگی بهترین زمان برای شروع درمان نیست. در این زمان متخصص بیان می‌کنند که آیا فرزند شما به این درمان نیاز دارد یا خیر و اگر نیازمند آن می‌باشد، چه سنی باید برای شروع درمان مراجعه کنید.
  6. آیا بزرگسالان نیز می‌توانند به ارتودنتیست مراجعه داشته باشند؟

    بله درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و تمام افراد می‌توانند برای زیبایی لبخند خود و سلامت دهانشان از این درمان بی نظیر بهره‌مند گردند. نکته‌ای که باید این باره بیان کرد، این است که بعد از 18 سالگی رشد استخوان فک به پایان می‌رسد، در نتیجه افرادی که دچار ناهنجاری‌های فکی نیز هستند، نمی‌تواند از درمان ارتودنسی به تنهایی استفاده کنند و معمولاً نیاز به کمک گرفتن از جراحی فک را دارند. این در حالی است که افراد بزرگسال اگر موقعیت فک مناسبی داشته باشند و تنها دارای دندان‌های نامرتبی باشند، ارتودنسی بهترین نتیجه را برایشان ایجاد خواهد کرد.
خواندن 1073 دفعه آخرین ویرایش در شنبه, 12 آذر 1401 ساعت 14:39

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3