نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

پنج شنبه, 10 آذر 1401 ساعت 07:13

ارتودنسی سرامیکی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

در این مطلب چه مطالعه خواهید کرد؟

برخی از افرادی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند، به دلایل مختلفی تمایلی به دیده شدن براکت‌های ارتودنسی روی دندان‌های خود ندارند. یکی از روش‌هایی که ممکن است برای این افراد مناسب باشد، ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی است. به نظر شما می‌توانید کاندیدای مناسبی برای این روش باشید؟
مزایا و معایب ارتودنسی سرامیکی کدام‌اند؟ آیا این روش هزینه بیشتری به نسبت ارتودنسی با براکت فلزی دارد؟ چه مواردی این هزینه را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟
در این مقاله با دکتر پژمان هادی صادق همراه باشید تا اطلاعات کاملی در رابطه با ارتودنسی سرامیکی به دست آورید.

ارتودنسی سرامیکی چیست؟

ارتودنسی سرامیکی یکی از روش‌های جدید ارتودنسی است که در آن از براکت‌های شفاف و همرنگ دندان به جای براکت‌های فلزی استفاده می‌شود. این براکت‌ها از مقاومت و استحکام خوبی برخوردار هستند و به دلیل شباهت رنگی که به دندان‌های طبیعی دارند، زیبایی مناسبی نیز دارند. در ادامه مطلب مزایا و معایب آن را بیان کرده‌ایم.

ارتودنسی سرامیکی برای چه کسانی مناسب است؟

این روش درمان اغلب برای کسانی مناسب است که تمایلی به دیده شدن براکت‌های فلزی خود ندارند. در نتیجه از روش‌های ارتودنسی نامرئی استقبال می‌کنند. گویندگان، بازیگران، خوانندگان، کسانی که بیشتر در جمع قرار دارند و ... از جمله کاندیدای مناسب این درمان می‌باشند.

آیا ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی برای کودکان نیز مناسب است؟

معمولاً این روش برای کودکان توصیه نمی‌شود، زیرا جنس براکت‌های سرامیکی شفاف و ظریف است. در واقع باید گفت زمانی امکان استفاده از این روش وجود دارد که تمام دندان‌های دائمی رشد کرده باشند. در غیر این صورت با فشاری که ناشی از رویش دندان‌ها است، براکت‌های سرامیکی می‌شکنند.
همچنین اینکه کودکان با مصرف مواد غذایی شیرین و رنگی به سرعت براکت‌های خود را دچار تغییر رنگ می‌کنند؛ بنابراین لزومی به پرداخت هزینه بیشتر برای استفاده از روش ارتودنسی سرامیکی برای کودکان نیست.

ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی چه مزایایی دارد؟

مزایای این روش نوین ارتودنسی عبارت‌اند از:

  1. از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایایی که این روش درمانی دارد، نامرئی بودن آن است. براکت‌های سرامیکی به وضوح روی دندان‌ها دیده نمی‌شوند.
  2. استفاده از آنها هیچ مشکل و خللی در گرفتن عکس رادیولوژی ایجاد نمی‌کند.

قیمت ارتودنسی سرامیکی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی سرامیکی معمولاً از 17000000 تومان (هفده میلیون تومان) شروع می‌شود و هزینه نهایی به مواردی از جمله سن بیمار، نوع و شدت ناهنجاری بستگی دارد.
برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در رابطه با قیمت نهایی این درمان با ما تماس بگیرید و از یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر پژمان هادی صادق بهره‌مند شوید.

چه مواردی در هزینه ارتودنسی سرامیکی تأثیر گذار هستند؟

موارد مختلفی در هزینه این روش درمان تأثیر گذار می‌باشند که مهم‌ترین آنها هزینه‌های مربوط به رنگ براکت، جنس آنها و مراجعات به کلینیک است. در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم:

  1. جنس براکت‌ها

    هزینه براکت‌های سرامیکی نسبت به براکت‌های فلزی به دلیل جنس خاص خود، بیشتر است. براکت‌های فلزی از استیل و یا فولاد ضد زنگ ساخته شده‌اند که ارزان قیمت تر می‌باشند.
    اما براکت‌های سرامیکی ساخته شده از موادی هستند که در نهایت همرنگ دندان‌های طبیعی و شفاف می‌باشند. در نتیجه زیبایی ظاهری بیشتری دارند.
    لازم به ذکر است که این براکت‌ها می‌توانند از جنس سرامیک، پرسلین و یا پلاستیک باشند.
  2. رنگ براکت‌ها

    رنگ این نوع براکت‌ها می‌تواند هم رنگ دندان‌های طبیعی، روشن (سفید) و یا کاملاً نامرئی باشد. انتخاب رنگ این براکت‌ها نیز می‌تواند تأثیری در هزینه نهایی آنها داشته باشد.
  3. نامرئی بودن

    ارتودنسی سرامیکی یکی از روش‌های ارتودنسی نامرئی است که به وضوح روی دندان‌های افراد دیده نمی‌شود. بدون شک به دلیل همین موضوع این درمان به نسبت دیگر روش‌های ارتودنسی هزینه بیشتری دارد.
    بعضی از نوجوانان و بزرگسالانی که تمایل به دیده نشدن براکت‌های ارتودنسی خود دارند، از این روش تا حد زیادی استقبال می‌کنند.
  4. مراجعات بیشتر به کلینیک ارتودنسی

    نصب و تنظیم براکت‌های سرامیکی به دلیل ظرافت بالایی که دارند، به دقت و زمان بیشتری نیازمند می‌باشد. این موضوع سبب افزایش نیاز به مراجعه به مطب برای ارزیابی شرایط براکت‌ها و دندان‌ها می‌شود.

آیا می‌توان هزینه ارتودنسی سرامیکی را کاهش داد؟

در صورتی که بخواهید درمان خود را با استفاده از روش ارتودنسی با براکت سرامیکی انجام دهید، بی شک باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. برای کنترل هزینه‌های خود می‌توانید دندان‌های جلویی خود را با استفاده از براکت‌های شفاف و دندان‌های عقبی خود را با استفاده از براکت‌های فلزی درمان کنید.
البته این موضوع را نمی‌توانید به دلبخواه خود انجام دهید و باید در این باره با متخصص ارتودنسی خود مشورت داشته باشید.
اگر در این باره نیاز به کسب اطلاعات بیشتری دارید، بهتر است از یک جلسه مشاوره رایگان با دکتر پژمان هادی صادق بهره‌مند شوید.

مدت زمان ارتودنسی سرامیکی

به طور کلی طول درمان ارتودنسی به مواردی از جمله سن بیمار، میزان و نوع ناهنجاری دندان‌ها و فک و نوع روش درمان بستگی دارد.
در رابطه با ارتودنسی با براکت‌های سرامیکی باید گفت که این روش دوره درمانی طولانی‌تری به نسبت روش سنتی دارد. معمولاً بین 6 تا 18 ماه و گاهی تا 36 ماه طول دوره درمان این روش می‌باشد.

جدول مقایسه براکت‌های سرامیکی با براکت‌های فلزی

جدول زیر را مشاهده کنید:

براکت‌های فلزی براکت‌های سرامیکی  
به وضوح قابل مشاهده هستند. به وضوح قابل مشاهده نیستند. ظاهر
بیشتر کمتر دوام
تقریباً برای تمام ناهنجاری‌های دهان و دندان برای ناهنجاری‌های ساده تا متوسط کارایی
کمتر بیشتر هزینه
مشابه مشابه (شاید کمی طولانی‌تر) مدت زمان و نتیجه

معایب براکت سرامیکی

این روش با وجود مزایایی که دارد می‌تواند با معایب زیر همراه باشد:

  1. استحکام کمتر نسبت به نوع فلزی

    این نوع براکت‌ها جنس شکننده‌ای دارند که به همین دلیل در برابر ضربه استحکام کمتری دارند.
  2. داشتن اندازه‌ای بزرگ‌تر

    براکت‌های سرامیکی اندازه بزرگ‌تری نسبت به براکت‌های فلزی دارند و به همین دلیل عادت کردن به وجود آنها در دهان چند روز بیشتر طول می‌کشد.
  3. بیش‌تر بودن تعداد جلسات درمان

    در زمان نصب و تنظیم این براکت‌ها به دلیل کاهش ریسک شکسته شدن براکت‌ها، نیروی کمتری به آنها اعمال می‌شود، به همین منظور ارتودنتیست نیاز به دقت بیشتری دارد که همین موضوع سبب افزایش مدت زمان درمان می‌شود.
  4. تغییر رنگ کش‌های بی رنگ و سفید ارتودنسی

    کش‌هایی که در درمان ارتودنسی سرامیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، برای زیبایی بیشتر سفید و یا بی رنگ هستند. این کش‌ها مانند براکت‌های شفاف در برابر تغییر رنگ مقاوم نیستند و مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی به راحتی سبب تغییر رنگ آنها می‌شود. البته لازم به ذکر است که کش‌های ارتودنسی در طی هر جلسه ویزیت تعویض می‌شوند.
  5. سخت‌تر بودن برداشتن براکت‌ها از روی دندان‌ها

    از دیگر معایب این روش می‌توان به این موضوع اشاره کرد که به دلیل جنس خاص و شبیه به مینای دندانی که دارند، برداشتن آنها از روی دندان‌ها سخت‌تر است، زیرا این براکت‌ها دارای قدرت اتصال محکم‌تری می‌باشند.
  6. داشتن هزینه بالا

    ارتودنسی سرامیکی به نسبت روش سنتی هزینه بیشتری دارد، زیرا جنس براکت‌ها متفاوت از انواع فلزی سنتی و همچنین نصب آنها به زمان و دقت بیشتری نیاز دارد. همچنین تعداد جلسات درمان در این روش بیشتر است.

مراقبت‌های حین ارتودنسی سرامیکی

افرادی که این روش درمانی را انتخاب می‌کنند، باید در نگهداری و مراقبت از آنها دقت بیشتری داشته باشند، زیرا این نوع براکت‌ها ظرافت بیشتری دارند و مقاومت آنها به نسبت براکت‌های فلزی کمتر است. از جمله نکاتی که باید در مراقبت از آنها در نظر داشته باشید، عبارت‌اند از:

  1. با وجود اینکه براکت‌های سرامیکی مقاومت خوبی در برابر تغییر رنگ دارند، اما مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای رنگی، سیگار کشیدن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نامناسب می‌تواند موجب تغییر رنگ براکت‌ها شود؛ بنابراین هرچه مصرف این گونه مواد غذایی را کاهش دهید و به نکات بیان شده توجه داشته باشید، می‌توانید مانع از این تغییر رنگ شوید.
  2. از سیگار کشیدن و استعمال دخانیات پرهیز کنید.
  3. حداقل روزانه دو بار مسواک بزنید و با استفاده از مسواک بین دندانی باقی مانده مواد غذایی را از بین براکت‌های خود بردارید.
  4. از نخ دندان و دهان‌شویه مناسب با مشورت ارتودنتیست خود روزانه استفاده داشته باشید.
  5. از خمیر دندان سفید کننده استفاده نداشته باشید.
  6. جلسات ویزیت و مشاوره خود را جدی بگیرید.

پاسخ به برخی از سؤالات متداول

  1. آیا بیمه هزینه ارتودنسی سرامیکی را پرداخت می‌کند؟

    به طور کلی ارتودنسی یک روش درمان است و برخی از بیمه‌های تکمیلی تعرفه‌ای را به بیمه شدگان خود پرداخت می‌کنند. با این حال روش ارتودنسی سرامیکی که جزئی از روش‌های نامرئی ارتودنسی است، معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با بیمه تکمیلی و درمانی خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.
  2. آیا امکان پرداخت قسطی هزینه ارتودنسی سرامیکی وجود دارد؟

    شما عزیزان می‌توانید در کلینیک دندانپزشکی دکتر هادی صادق هزینه درمان ارتودنسی خود را به صورت اقساط پرداخت کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
  3. ارتودنسی فلزی بهتر است یا سرامیکی؟

    هیچ یک از این روش‌ها بر دیگری برتری ندارد. اینکه کدام یک برای شما گزینه مناسب‌تری است را باید به متخصص ارتودنسی خود بسپارید.
    با این وجود باید در نظر داشته باشید که به دلیل شفاف بودن براکت‌های سرامیکی امکان تغییر رنگ آنها بیشتر است. همچنین اینکه ارتودنسی با براکت‌های فلزی ارزان قیمت تر می‌باشد.
  4. آیا براکت‌های سرامیکی دچار تغییر رنگ می‌شوند؟

    در صورتی که بهداشت دهان خود را به درستی رعایت نکنید و همچنین مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی را کاهش ندهید، این براکت‌ها دچار تغییر رنگ می‌شوند.
  5. آیا مشکلات و ناهنجاری‌های شدید دندانی با استفاده از ارتودنسی سرامیکی قابل درمان هستند؟

    این روش درمان مناسب برای ناهنجاری‌های خفیف تا متوسط دندانی است و ارتودنتیست معمولاً آن را برای درمان ناهنجاری‌های شدید دندانی توصیه نمی‌کند.
  6. ارتودنسی سرامیکی برای چه افرادی مناسب نیست؟

    این درمان برای افراد زیر مناسب نیست:
    • افراد سیگاری
    • کسانی که آناتومی فک و دندان مناسبی برای استفاده از این روش ندارند.
    • کسانی که دارای ناهنجاری‌های شدید دندان و فک می‌باشند.
  7. آیا ارتودنسی سرامیکی درد دارد؟

    تنظیم براکت‌ها و عوض کردن سیم ارتودنسی تا چند روز سبب درد و ناراحتی بیمار می‌گردد و این موضوع طبیعی است و به دلیل حرکت دندان‌ها می‌باشد. این درد موقتی است و به مرور از بین می‌رود. برای کنترل آن می‌توانید از داروهای مسکن استفاده کنید.
  8. چه کار کنم که براکت‌های سرامیکی تغییر رنگ ندهند؟

    برای این کار بهتر است که بلافاصله پس از غذا خوردن، مسواک بزنید. از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی در حین درمان خود اجتناب کنید و یا پس از مصرف آنها دهان خود را با آب بشویید. سیگار نکشید و بهداشت دهانتان را به خوبی رعایت کنید.
خواندن 871 دفعه آخرین ویرایش در چهارشنبه, 07 دی 1401 ساعت 15:42

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3