نسل جدید ارتودنسی نامرئی

با بکار گیری الاینر شفاف

دوشنبه, 10 بهمن 1401 ساعت 13:34

طول درمان ارتودنسی

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

مدت زمان درمان ارتودنسی چقدر است؟ چه عواملی بر طول دوره درمان با ارتودنسی تاثیر دارند؟ تا چه مدت زمان باید از ریتینر استفاده کرد؟ با استفاده از چه روش‌هایی می توان طول دوره ارتودنسی را کاهش داد؟ آیا طول درمان ارتودنس کودکان و بزرگسالان با یکدیگر متفاوت است؟

قطعاً با نام ارتودنسی دندان که در جامعه به عنوان سیم‌کشی دندان نیز شناخته می شود آشنا هستید. اما در این مقاله سعی بر آن داریم تا در رابطه با طول درمان ارتودنسی صحبت کنیم که برای بسیاری از ما مهم خواهد بود.

عوامل موثر در طول درمان ارتودنسی

طول درمان ارتودنسی برای بسیاری از افراد اهمیت ویژه ای دارد، همین امر موجب شده تا برخی افراد به منظور کوتاهتر شدن روند درمان به ارتودنسی با کیفیت پایین‌تر روی آورند. مدت زمان ارتودنسی برای برخی از افراد کم تر از 12 ماه طول می‌کشد و برخی از افرد دیگر باید تا 3 سال هم صبر کنند.
در حالت کلی به طور متوسط طول درمان ارتودنسی 24 ماه انجام می‌شود ولی عوامل اصلی که باعث می‌شود این مدت تغییر پیدا کند، عبارت‌اند از :

  1. شدت ناهنجاری دندان‌های بیمار

    عامل دیگری که در طول مدت ارتودنسی تاثیر زیادی می‌گذارد، شدت ناهنجاری‌های دندانی مراجعه‌کننده است. هرچه شدت این ناهنجاری‌ها بیش‌تر باشد، طول مدت ارتودنسی نیز بیش‌تر خواهد بود و اگر متقاضی به اختلالات فکی نیز مبتلا باشد، در حین ارتودنسی باید علاوه بر مرتب کردن دندان‌ها، کنترل فک و یا حتی جراحی فک نیز مورد توجه قرار گیرد.
  2. رعایت دستورالعمل‌هایی که متخصص تجویز می‌کند.

    شاید برایتان زیاد مهم نباشد ولی از اساسی‌ترین نکات در دوره ارتودنسی، رعایت بهداشت دندان‌هایتان است که متخصص بارها به شما گوشزد خواهد کرد. استفاده از مسواک‌های مخصوص، دهانشویه و نخ دندان در دوره ارتودنسی واجب است و با رعایت نکردن نکات و برنامه ارتودنتیست، ممکن است دندان‌هایتان دچار پوسیدگی شوند. بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان و عفونت های لثه می‌توانند به طول درمان ارتودنسی اختلال وارد کنند و باعث طولانی‌تر شدن روند درمانی شوند.
  3. سن بیمار

    با توجه به اینکه قرارگیری صحیح و جابجایی دندان‌ها در نوجوانان و کودکان راحت‌تر از افراد بزرگسال انجام می‌شود، بنابراین طول درمان سریع‌تری را نیز موجب خواهد شد.
  4. نوع درمان ارتودنسی

    ارتودنسی دندان در روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر کدام مدت زمان مختلفی را برای درمان ایجاد می‌کنند و شما می‌توانید با مشورت با متخصص خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. از جمله روش‌های مختلف درمان ارتودنسی می‌توان به ارتودنسی متحرک، ثابت، لینگوال (ارتودنسی از پشت دندان)، ارتودنسی دیمون و ارتودنسی کوتاه‌مدت اشاره کرد.
  5. سرعت حرکت دندان‌ها

    دقت داشته باشید که طول درمان ارتودنسی برای هر فردی متفاوت است و یکی از عواملی که در این زمان تاثیرگذار است سرعت حرکت دندان‌ها بوده که در بین افرد مختلف، متفاوت خواهد بود.
  6. برنامه درمان ارتودنسی مناسب

    در انتخاب ارتودنتیست خود حتما دقت داشته باشید و فردی را انتخاب نمائید که تجربه بالایی داشته باشد. ارتودنتیست‌های مجرب با برنامه‌ریزی درست و مناسب، درمان شما را در اسرع وقت و با کیفیت بالا انجام خواهند داد.
  7. مصرف برخی داروها

    هنگام درمان ارتودنسی باید در مصرف داروهای خود دقت بیشتری داشته باشید و حتما در رابطه با داروهای مصرفی خود با متخصص ارتودنسی مشورت نمایید. استفاده بیش از حد از برخی از داروها مانند ایبوپروفن باعث کندی در روند درمان خواهد شد.

تاثیر نوع ارتودنسی در مدت زمان طول درمان ارتودنسی

نوع درمان ارتودنسی در طول درمان ارتودنسی بسیار مهم است و استفاده از ابزارهای درمان نیز اهمیت خواهد داشت. استفاده از درمان سنتی با استفاده از براکت‌ها و سیم‌های فلزی، رایج‌ترین گزینه برای بیماران است ولی برخی دیگر از درمان‌ها شامل بریس‌های فلزی از جنس فلز ضدزنگ با کیفیت بالا و بریس‌های سرامیکی نیز انجام می‌شود.
استفاده از بریس‌های فلزی نسبت به بریس‌های سرامیکی و شفاف باعث می‌شود شما سریع‌تر بتوانید به نتایج مطلوب خود برسید. تجربه نشان می‌دهد استفاده از ارتودنسی ثابت مانند براکت‌های فلزی یا ارتودنسی سرامیکی در مقایسه با ارتودنسی نامرئی زمان کم‌تری را برای درمان ارتودنسی پیش خواهد برد. البته قابل ذکر است که در صورت استفاده صحیح و عملکرد کاملا درست، ارتودنسی نامرئی در رابطه با درمان ارتودنسی می‌تواند نتیجه بهتر و سریع‌تری را نسبت به ارتودنسی سنتی ایجاد کند.

نقش ارتودنتیست در طول مدت زمان ارتودنسی

یکی از عواملی که بر طول درمان ارتودنسی موثر است مراجعه به متخصصین حرفه‌ای در این حوزه است که باعث می‌شود روند درمانی به صورت استانداردی طی شود و تجویزهای استانداردی برای بیمار صورت گیرد. متخصصین در زمان ارتودنسی مشاوره‌های متعدد خود را با مراجعه‌کننده در میان می‌گذارند تا ارتودنسی به بهترین شکل ادامه پیدا کند.
انتخاب ارتودنتیست و متخصصین این حوزه را از بین افرادی انجام دهید که تجربه بالایی دارند و از مهارت کافی برخوردار هستند. با مراجعه به یک متخصص کم‌ تجربه، فرآیند قرار دادن بریس‌های جدید برای شما خسته‌کننده خواهد بود. انتخاب دندانپزشک‌های عمومی با این وجود که فرآیند ارتودنسی را می‌توانند انجام دهند، ولی اصلا مناسب نیست. چرا که برای ناهنجاری‌های فک و دندان مراجعه به ارتودنتیست و متخصص این حوزه می‌تواند بسیار به کاهش طول درمان و افزایش کیفیت انجام کار کمک کند.

مقایسه طول درمان ارتودنسی کودکان و بزرگسالان

یکی از مهم‌ترین عواملی که در طول درمان ارتودنسی تاثیرگذار است می‌توان به سن افراد متقاضی اشاره کرد. درمان ارتودنسی برای کودکان و نوجوانان سریع‌تر از درمان بزرگسالان انجام می‌شود و طول درمان ارتودنسی برای آن ها کم‌تر خواهد بود. یکی از دلایل این امر نیز این است که دندان‌های نوجوانان نسبت به بزرگسالان راحت‌تر حرکت می‌کنند.
در واقع در سنین پائین تر به دلیل اینکه رشد فک متوقف نشده و همچنان ادامه دارد، تنظیم دندان ها و فک‌ها با استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی راحت‌تر خواهد بود. با توجه به اینکه برطرف نمودن اغلب مشکلات بایت و همچنین نحوه قرارگیری دندان‌ها در افراد بزرگسال نسبت به کودکان بیش‌تر طول می‌کشد، بنابراین زمان درمان ارتودنسی نیز در این افراد طولانی‌تر خواهد بود.

تاثیر استفاده از الاستیک یا کش در طول درمان ارتودنسی

برای رفع ناهنجاری‌های موجود در دندان از کش ارتودنسی یا الاستیک استفاده می‌کنند که در طول درمان ارتودنسی بسیار به قرار گرفتن صحیح دندان‌ها در محل مناسب خود کمک می‌کند. بهم‌ریختگی بیش از اندازه و ناهماهنگی‌های فک بالا و پائین باعث می‌شود متخصصین به استفاده از کش ارتودنسی روی بیاورند و پس از نصب براکت و سیم بر روی دندان‌ها از آن استفاده کنند.
این کش‌ها از جنس لاتکس و یامواد غیرلاتکسی تهیه می‌شوند که جنس لاتکس آن از رایج‌ترین کش‌های ارتودنسی هستند. علاوه بر این علت، حساسیتی که برخی نسبت به جنس لاتکس پیدا می‌کنند باعث می‌شود برخی از افراد به نوع غیرلاتکسی آن روی بیاورند. استفاده از الاستیک یا کش به از بین رفتن ناهنجاری دندان کمک زیادی می‌کند و معمولا استفاده از آنها چند هفته تا چند ماه طول می کشد.

مدت زمان استفاده از ریتینر در ارتودنسی

پس از اینکه دندان‌های خود را ارتودنسی کردید، دندان‌ها تمایل دارند که به حالت قبلی خود بازگردند که این عمل را بازگشت به حالت اولیه می‌نامند. همچنین با افزایش سن دندان‌ها ممکن است شروع به حرکت کنند و یا نامرتب شوند. در چنین مواقعی طول درمان ارتودنسی پس از برداشتن بریس‌ها نیز ادامه خواهد داشت و باید از قطعه ای به نام ریتینر استفاده کنید.
ریتینر قطعه‌ای پلاستیکی است که به دندان‌های بالا وصل می‌شود و برای هر فردی ریتینر خاصی تولید می‌گردد. استفاده از ریتینر باعث می‌شود تغییرات و حرکت دندان‌ها به حداقل رسیده و درمان ارتودنسی به نتیجه دلخواه شما برسد.
در طول یک ماه پس از پایان درمان ارتودنسی و برداشتن بریس‌ها، احتمال بازگشت دندان‌ها به حالت نخست بسیار بالا خواهد بود و اینجاست که اهمیت استفاده از ریتینر مشخص می‌شود که طول مدت استفاده نیز بستگی به تجویز پزشک دارد.

راه حل های کاهش طول درمان ارتودنسی

با توجه به مطالبی که گفتیم طول درمان ارتودنسی بسیار برای ما مهم خواهد بود که در ادامه به برخی از راه حل‌های کاهش طول درمان ارتودنسی خواهیم پرداخت:

  1. جدی گرفتن زمان مراجعه به ارتودنتیست
    در صورت مشکل در سیستم براکت فورا باید به متخصص مراجعه کنید و هرچقدر این مراجعه را به تاخیر بیندازید، سیستم براکت ممکن است کارایی خود را از دست بدهد و در نتیجه طول درمان شما بیش‌تر خواهد شد. علاوه بر این مراجعه به متخصص به صورت مرتب و مطابق با تاریخی که ارتودنتیست مشخص کرده است، باعث می شود که متخصص تنظیم سیم های ارتودنسی را به موقع انجام دهد. در این صورت طول درمان ارتودنسی علاوه بر استاندارد بودن، در مدت ‌زمان کوتاه‌تری انجام خواهد شد.
  2. رعایت بهداشت دهان
    با رعایت سلامت و بهداشت دندان‌ها و لثه‌ها، بافت‌ها نسبت به نیروی براکت‌ها بهتر واکنش نشان می‌دهند و تمیز نگه داشتن دندان‌ها و براکت موجب جلوگیری از هرگونه پوسیدگی و عفونت خواهد شد. روش مسواک زدن و مدت زمانی که برای آن صرف می‌کنید بسیار مهم است و برای تمیز کردن ضمایم ارتودنسی به شما توصیه می‌کنیم از مسواک برقی استفاده کنید.
  3. دوری از به هم فشردن دندان‌ها و دندان قروچه
    با دندان قروچه کردن و به هم فشردن دندان‌ها، اختلالی در حرکت دندان‌ها ایجاد می‌شود و در نتیجه در روند درمان دندان‌ها نیز اختلال به وجود می‌آید. بهتر است قبل از مراجعه به متخصص و قبل از ارتودنسی این اختلال را درمان کنید و توصیه ما استفاده از نایت‌گارد و روان درمانی است.
  4. استفاده از ارتودنسی فوری یا براکت فوری
    روش جدیدی در ارتودنسی به وجود آمده که از سیستم‌های مختلفی مانند اکسلدنت و پروپل استفاده می‌شود و باعث تسریع در فرآیند ارتودنسی خواهد شد که به آن ارتودنسی فوری یا براکت فوری می‌گویند. البته قابل ذکر است که استفاده از براکت فوری برای همه افراد مناسب نیست و برای انجام آن، نیاز به معاینه و تایید ارتودنتیست دارد.
  5. استفاده درست از حلقه کشی یا الاستیک
    در برخی از ارتودنسی‌ها، استفاده از حلقه کشی یا الاستیک ضروری است و از آن برای جهت دادن به حرکت دندان‌ها استفاده می‌شود. این وسیله را هنگام غذا خوردن و مسواک زدن باید خارج کرد ولی برخی از افراد به خاطر تعلل در قرار دادن مجدد آن، طول درمان ارتودنسی بیش‌تری را متوجه دندان‌های خود خواهند کرد.
  6. مراقب صحیح از دستگاه ارتودنسی
    با خوردن هله‌هوله و غذاهای سفت ممکن است پس از مدتی به سیم یا نگین‌های براکت آسیب وارد کند و شما باید برای ترمیم دوباره به متخصص مراجعه کنید. با این کار سیستم براکت صدمه می‌بیند و روند درمان به تاخیر خواهد انجامید. سعی کنید با مراقبت از دندان‌ها و سیم‌های براکت خود، روند درمان را به صورت استاندارد پیش ببرید.
  7. مراجعه در سنین پایین برای درمان
    ایجاد فضای مناسب در فک در سنین پائین برای قرار گرفتن صحیح دندان‌های دائمی آسان‌تر است. همچنین درمان دندان‌ها در سنین پائین‌تر از نظر اقتصادی هم به صرفه‌تر است و زمان کوتاه‌تری برای طول درمان ارتودنسی صرف خواهد شد.

سخن پایانی

همانطور مشاهده کردید طول درمان ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد که با رعایت نکاتی که مرور کردیم می‌توانید یک ارتودنسی بی‌نقص را برای دندان‌های خود به ارمغان آورید. اگر هنوز هم در رابطه با طول درمان ارتودنسی برایتان سوالی پیش آمده می‌توانید با متخصصین و کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید و از روند درمانی ارتودنسی اطلاعات بیش‌تری را کسب نمائید.

سوالات متداول

  1. چه عواملی بر طول دوره درمان با ارتودنسی تاثیر دارند؟

    در حالت کلی عوامل مختلفی از جمله سن بیمار، شدت ناهنجاری دندان‌ها، نوع درمان ارتودنسی و غیره بر طول درمان ارتودنسی تاثیر دارد و شما می‌توانید با رعایت نکاتی که ارتودنتیست تجویز می‌کند و انتخاب یک متخصص حرفه‌ای، این مدت زمان را به حداقل برسانید.
  2. آیا طول درمان ارتودنسی کودکان و بزرگسالان با یکدیگر متفاوت است؟

    در حالت کلی ارتودنسی کودکان و نوجوانان به دلیل اینکه حرکت دندان‌ها راحت‌تر صورت می‌گیرد، نسبت به افراد بزرگسال زودتر و راحت‌تر انجام خواهد شد.
  3. استفاده از الاستیک یا کش چه تاثیری در طول درمان ارتودنسی دارد؟

    با استفاده درست از الاستیک یا کش با مشورت با ارتودنتیست می‌توانید سرعت درمان خود را افزایش دهید. البته استفاده از این وسیله حتما باید با مشورت با متخصص صورت گیرد.
  4. ارتودنتیست در طول مدت زمان ارتودنسی چه نقشی دارد؟

    انتخاب یک فرد متخصص در انجام ارتودنسی بسیار مهم است و با انتخاب یک ارتودنتیست کم‌ تجربه احتمال دارد هم در زمان درستی این مهم انجام نشود و هم کیفیتی که انتظار داشتید به انجام نرسد.
  5. تا چه مدت زمان باید از ریتینر استفاده کرد؟

    استفاده از ریتینر و طول مدت آن بستگی به تجویز متخصص دارد ولی در حال کلی این زمان حدودا 6 ماه به طول می‌انجامد.
  6. با استفاده از چه روش‌هایی می‌توان طول دوره ارتودنسی را کاهش داد؟

    شما می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلفی از جمل رعایت نکات بهداشتی دندان، جدی گرفتن زمان مراجعه به پزشک، مراقبت صحیح از سیم‌های براکت و غیره طول درمان خود را کاهش دهید.
  7. آیا نوع ارتودنسی در مدت زمان درمان با آن تاثیر دارد؟

    در حالت کلی درمان ارتودنسی با استفاده از درمان سنتی (براکت‌ها و سیم‌های فلزی) نسبت به بریس‌های سرامیکی و شفاف سریع‌تر انجام می‌شود ولی همه این‌ها با توجه به مشورت با ارتودنتیست انجام خواهد گرفت.

 

خواندن 731 دفعه آخرین ویرایش در دوشنبه, 10 بهمن 1401 ساعت 13:58

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

تماس سریع

02122041157

خیابان ولیعصر، روبروی درب اصلی پارک ملت، کوچه شناسا، پلاک7، طبقه 3